И днес, в предаването "Цветовете на Пловдив" по Радио "Фокус" ще ви занимаем с темата за дълго протичащия ремонт на Брезовско шосе. Там, където се намира и най-старата могила "Яса тепе" от праисторическия период на Пловдив. Докато се прави ремонта на шосето, археолозите извършват проучване на праисторическото селище. Но защо още не е подновена работата, след като това трябваше да стане още през април? Позицията на археолозите ще разберем от ръководителя на проучването Десислава Давидова. 

Пловдив е град на талантливи хора. Днес ще  ви разкажем за един любопитен проект. Две елитни пловдивски гимназии се включват в нетрадиционен пленер, посветен на архитектурните ценности на Пловдив. В него се включват ученици от Националната художествена гимназия "Цанко Лавренов". Гражданите ще могат да наблюдават как младите таланти рисуват сгради със статут на културни ценности. Други ученици, от Хуманитарната гимназия, ще разказват за самите сгради. Идеята за този пленер е на Мария Иванова, координатор комуникации на Фондация за изкуство и култура КРЕА. Ще чуем нейният разказ в предаването.

Слушайте предаването "Цветовете на Пловдив" по Радио "Фокус" на честота 89.9 MHz всеки вторник, от 14.00 до 15.00 часа. Повторението е в неделя, от 22.00 часа.

Автор и водещ на предаването е Цветана Тончева.