Продължава гасенето на пожара, който възникна на 11 юли в смесена гора в района на селата Коприва, Цървен дол и Преколница, община Кюстендил, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Кюстендил. Пожарът е низов и е обхванал площ около 500 дка.

Пожарът е локализиран от западния, южния и източния фронт. На терен е тежка верижна техника, с която е направена частична просека от северната страна на пожара.

Пожарогасителните действия продължават 3 противопожарни екипа и 2 екипи с леки автомобили с 11 служители и 3 екипа с автомобили за гасене на горски пожари от ДЛС "Осогово“. Действията на терен се ръководят от директора на РДПБЗН – Кюстендил, комисар Св. Георгиев.

В края на миналата седмица в Кюстендилска област са угасени 11 пожара,  при гасенето на пожара в землището на село Яхиново екипите са спасили от опожаряване 200 дка посеви, 4 от пожарите са нанесли щети.

Унищожен е лек автомобил на АМ "Струма“ при 67 км, автомобилът се е запалил след пътнотранспортно произшествие с друго моторно превозно средство.

Дърва за огрев – 4 куб.м, дограма са унищожени при пожар в частен имот в Кюстендил, пожарът е причинен поради небрежно боравене с открит огън. Спасени са 2 сгради и 7 куб.м дърва за огрев.

10 дка посеви са унищожени при пожар в землището на с. Соволяно, огънят е тръгнал от запалени сухи треви и храсти.

.Техническа неизправност е причинила запалване в лек автомобил на АМ "Струма“, автомобилът е унищожен.

Късо съединение в електрически уред е причина за пожар в къща в град Рила – унищожени са 15 кв. м покривна конструкция и 40 кв. м топлоизолация.