Откритите пространства са приоритет за Ямбол, затова и активно се развиват парковете и спортната инфраструктура. Вече започна изграждането на скейт-парк, който ще бъде допълнен с нов парк за отдих, предназначен за всички младежи и техните гости. Продължава и облагородяването на парк "Опитно поле". Това сподели кметът Валентин Ревански с младите хора на Ямбол в Международния ден на младежта. В разговор с него, заместник-кмета Енчо Керязов и общински съветници, младежи споделиха, че са прегърнали като своя кауза доброволчеството и поддържането на чистотата. Това е и причината самите те да станат "зелени патрули", както и да участват пряко в инициативите на общинското ръководство за развитието на младежките пространства в града.

"Мечтайте смело и постигайте мечтите си! Помнете, че Ямбол обича младите и ще ви бъдем много благодарни, ако останете да се развивате тук и всички заедно направим нашия роден град едно още по-добро място за живеене!", каза още кметът Валентин Ревански.

Младите хора могат да бъдат не само инициативни, но и новатори. Това подчерта единадесетокласникът Венци Видьов от Професионална гимназия по икономика"Г. С. Раковски" - създател на първата в страната безплатна образователна платформа от ученик за ученици. Той беше модератор на дискусията "Моята кауза за моя град". Младежката изобретателност беше демонстрирана и чрез атракции с роботи, макети, филми и презентации, представени по време на младежкото изложение в Градския парк на Ямбол на 12 август. В него се включиха Факултет "Техника и технологии", Професионална техническа гимназия "Иван Райнов", Профилирана гимназия "Васил Левски", Професионална гимназия по икономика "Г.С.Раковски“, Професионална гимназия по земеделие "Христо Ботев", Гимназия по строителство и архитектура, графика и дизайн "Кольо Фичето",  Професионална гимназия по подемна, строителна и транспортна техника "Н.Й.Вапцаров", Национална астрономическа обсерватория и планетариум – Ямбол, Превантивно-информационен център за борба с наркоманиите към Общинския съвет по наркотични вещества.

По време на изложението Дирекция "Бюро по труда" - Ямбол организира и Младежка трудова борса.

Посетителите проявиха изключителен интерес също към демонстрациите на учениците от Спортно училище "Пиер Дьо Кубертен", Спортен клуб по пожароприложен спорт, Спортен клуб по шахмат, Баскетболен клуб "Тунджа" – Ямбол, Тенис клуб "Ямбол-2005", Футболен клуб "Арена Ямбол", Спортен клуб по тенис на маса "Мълния", Футболен клуб "Тунджа" – Ямбол, Карате киокушинкай, Боксов клуб "Димов Боксинг" и Български младежки червен кръст

Брейкарите от "Пластик деформейшълн скуад" също спечелиха много ръкопляскания. Точно те дадоха загряващ старт на концерта, посветен на креативността, енергията и потенциала на младите хора. Йонислав Йотов - Тото и Лъчезар Евтимов – Лъчо вдигнаха градуса на настроението с най-новите си хитове, които младежите не само познаваха, но и пееха заедно с изпълнителите.

Играта "Лов на съкровища", организирана от Младежки парламент – Ямбол, също предостави чудесни възможности за усмивки, приятелства и нови запознанства в Градския парк.