Общинският щаб за изпълнение на плана за защита при бедствия бе свикан днес от кмета Благомир Коцев. След заседанието, той даде извънреден брифинг, на който разкри мерките, които ще се вземат спешно.

Най-проблемно е положението в части от район "Приморски“, поради което взехме решение за обявяването на частично бедствено положение.

Има нанесени множество материални щети, най-вече по пътищата, дори и по новоасфалтирани улици. Има множество наноси, стана ясно от думите на кмета Коцев. Най-проблематично е положението по бул. "Св. Св. Константин и Елена“. Много от улиците в "Бриз“, Траката, "Св. Никола“ също са в трагично положение.

Не само в "Приморски“ може би има щети. Заради това районните кметове в 5-те  района във Варна ще изготвят доклади са състоянието на общинската инфраструктура, стана ясно от думите на Коцев.

Като се изготви количествено-стойността сметка тя ще бъде предоставена на Държавната комисия по бедствия и аварии. Кметът припомни, че заради миналогодишното бедствие общината получи около 500 000 лв. компенсации.

Предстои второ чистете на шахти. Ще се направи пълен оглед на деретата.

Тепърва в "Бриз“ и "Св. Никола“, заради липсата на улична регулация, ще бъдат отремонтирани, но само аварийно улиците.