Екипът ни работи активно, за да промени Варна към по-добро. Концентрирали сме се върху малките и неотложните за града метаморфози, за да имаме стабилна база за големите новости. Това коментира кметът на Варна Благомир Коцев на среща с принц Виктор фон Изенбург. Германският благородник е на посещение в морската столица като посланик на Международния музикален фестивал "Варненско лято“ по света. В срещата участва и артистичният директор на фестивала маестро Марио Хосен. Тримата разгледаха възможностите за увеличаване на събитийния календар и международния престиж на събитието. Те обсъдиха честването на 100-годишнината на най-стария български фестивал през 2026 г.

Кметът Благомир Коцев заяви, че следва ясна и дългосрочна концепция за визията на морската столица, която да превърне Варна в ключов за страната туристически, културен, образователен и бизнес център. В разговорите Коцев посочи още, че се работи интензивно за подобряване на чистотата, инфраструктурата, зелената система и сигурността в града. Желанието ни е да създадем конкурентна бизнес среда, за да привлечем нови хора и инвестиции във Варна, както и да осигурим нови възможности за търговия и работни места, подчерта кметът. По думите му, за да се случат положителните промени за града, наред с ползотворния диалог с държавните институции, от изключителна важност е комуникацията и обратната връзка с хората.

От своя страна принц Виктор фон Изенбург сподели, че, в сравнение с предишното му посещение, Варна е по-чиста и по-привлекателна за туристи. Като известен меценат и ценител на изкуството и културата, той сподели, че развитието на града в тези сфери е осезаемо, видна е и заявката за дългосрочна фестивална визия на морската столица.

Все повече мои близки споделят прекрасни преживявания от престоя си във Варна, посочи още фон Изенбург. По думите му градът разполага с чудесни хотели, висококачествено обслужване, хубава храна, завиден културен и развлекателен афиш, изключителни забележителности и огромен потенциал. Чудесно е да виждам следите от тези малки стъпки, направени за този прекрасен град и си пожелавам те да стават все по-големи и уверени в бъдеще, заяви принц Изенбург.