Кметът община Хасково Станислав Дечев подписа днес договора за Изработване на Общ устройствен план на Община Хасково, включващ Екологична оценка (ЕО) и Оценка за съвместимост (ОС), съобщиха от администрацията.

Изпълнител на поръчката е ДЗЗД "Заедно за община Хасково“ (с участници в обединението: "Сървей Груп“ ЕООД и ГЕЯ-ПРОЕКТ-КОНСУЛТ ЕООД), с управител Гергана Гитева.

Главната цел на Общия устройствен план на общината е да създаде териториална планова основа за нейното дългосрочно устойчиво устройствено развитие в съответствие с приетите стратегически документи за регионално развитие - Регионален план за развитие на Южния централен район за планиране, Областната стратегия и Общинския план за развитие и със специфичните за Община Хасково природни, културно-исторически, туристически и други ресурси.

Стойността на поръчката е 440 000,00 лева без ДДС, от които 164 000,00 лева са осигурени от споразумение с МРРБ.

Срокът за изпълнение на настоящата обществена поръчка е до 360 (триста и шестдесет) календарни дни, като в този срок не се включват периодът на провеждане на процедурите за съгласуване, приемане и одобряване на Проекта на Общия устройствен план на Община Хасково, включително на Екологичната оценка и на Оценката за съвместимост на плана, предвидени в действащите нормативни документи.

Изпълнителят е избран след проведена обществена поръчка. В процедурата бяха подадени 10 оферти.

В изпълнение на договора изпълнителят следва да изработи Общ устройствен план на Община Хасково в две фази: фаза "Предварителен проект“ и фаза "Окончателен проект“. Успоредно с изработването на Проекта на Общ устройствен план на Община Хасково изпълнителят ще изготви и Екологична оценка на Общия устройствен план на Община Хасково, включваща и Оценка за съвместимост (ОС) по чл. 31 от Закона за биологичното разнообразие (ЗБР).