Кметът на столичния район "Триадица" Димитър Божилов провери обекти в "Манастирски ливади - изток", които включват и двата строежа, за които гражданите писаха в групата на района, предаде "Фокус".

Районният кмет каза какво е показала инспекцията:

На ул. "Тодор Хаджистанчев" констатирахме, че издаденото разрешително за тротоарно право не е спазено, а срокът, за който е заплатено е изтекъл миналата седмица. За просрочието ще съберем таксите със задна дата, предписал съм и да отдръпнат оградата още към имотна граница. След като се реализират и последващите дейности в изкопа и укрепването оградата ще се прибере по имотни граници - това трябва да стане до три седмици. 

Уточнихме и въпроси по гаранцията на асфалта, който бе пресечен на две места, като изложихме позицията ни, че улицата трябва да се асфалтира наново.

При сградите, които се рушат зад "Аркадия" (сграда "Бориса 2"). 

Установих нула спазване на изискванията за недопускане на замърсяване, нула мерки за безопасност и нула технически ръководител. По данни, снети от служители, материалите се "пазели за обратен насип", което поне за мен е нон-сенс, предвид примесите в бетона с газобетонови тухли и боклуци - нашите инженери ще проверят дали подобна екзотична пестеливост е изобщо допустима. Преустановихме работата на обекта докато не дойде водоноска.

Ще продължа да следя развитието по описаните по-горе казуси, както и ще продължат проверките ни на място. Благодаря на всички за публикациите и проявената активност!