На среща с граждани кметът на столичния район "Подуяне" Кристиян Христов обсъди възможностите за изграждането на парк "Могилите" - идея, която жителите на квартала очакват да се реализира от години. Опазването и увеличаването на парковите площи в един град са доказана мярка за по-чист въздух и за по-добро качеството на живот. 

Това заявиха от "Спаси София" на страницата си във Facebook.

Eто какво още добавиха: "Има издадена заповед на министъра на културата от 2021 г., актуализираща статута на обекта и защитаваща територията, но за нея тече съдебен спор, като новото дело е насрочено за 25.10.2024 г. Ако съдът се произнесе в полза на опазването на територията около могилите, район "Подуяне" има готовност да включи спорния имот към отредените за озеленяване територии".

В същото време кметът на "Подуяне" публикува отчета си за периода 14.10.-20.10.2024 г.:

- Тази седмица започнаха ремонтните дейности на тротоарите по ул. “Стефан Богориди" в участъка между ул. “Емануил Васкидович" и ул. “Плакалница". Ремонтите ще доведат до значително подобрение на пешеходната достъпност, особено около 44-то училище, като осигурим комфортно и безопасно движение за учениците и жителите в района.

- Обявихме обществена поръчка за облагородяване на калната точка до блок 23 на ул. “Стефан Богориди". Тази зона ще бъде преобразена и ще се превърне в приятно и облагородено пространство, което ще допринесе за по-чист и приветлив облик на района.

- В клуба на пенсионера при подлеза на гара “Подуяне" се проведе изключително топло събитие – представянето на литературния сборник “Есенни послания". Авторите са членове на клуба, които споделиха своите творби с общността. Това е още едно доказателство, че културата и творчеството имат своето място в ежедневието на нашите жители.

- През съботния ден посетих строителния обект на метрото при “Левски Г", за да се уверя в хода на строителните дейности. За съжаление, не видях много работници на място, което означава, че ще трябва да засилим темпото, за да не допуснем забавяне в изпълнението на този важен проект.