За последните два месеца, районната администрация на “Изгрев" издаде над 70 заповеди за премахване на излезли от употреба автомобили от улиците и паркингите на “Изток", “Изгрев" и “Дианабад". Това заяви районният кмет Делян Георгиев в личния си профил във Facebook.

Ето какво още добави той:

Сериозният недостиг на паркоместа в кварталите, създава редица неудобства и напрежение за живущите. Всяко свободно място е ценно за общността ни, затова наред с изграждането на нови паркинги, там където това е възможно според плана на София, бързото и мащабно премахване на старите возила е от голямо значение.

В последно време прави впечатление, че гражданите все по-активно следят информацията за издадените заповеди и предписания на електронната страница на нашата община (https://so-izgrev.bg/), като предимно доброволно премахват собствеността си или привеждат документацията на МПС в изправност.

Тенденцията от преди години, когато въпреки поставянето на стикери и изпращането на уведомителни писма, собствениците не премахваха старите си автомобили, спокойни заради бездействието на кметството, вече е епизодично явление. Все по-рядко ни се налага да прилагаме крайната мярка - принудително репатриране.

Винаги съм вярвал в интелигентността и добросъвестността на жителите на “Изгрев", които бързо се адаптират и проявяват положително отношение към правилата, одобрявайки ефективното им прилагане от общинските власти.

Заедно променяме кварталите си към по-добро, стъпка по стъпка.