Днес посетих 33-та езикова гимназия "Света София" и се срещнах с директора г-жа Димитрова. Това е първата от серия срещи, които ще проведа идните дни с всички директори на общинските училища на територията на района. Това заяви кметът на столичния район "Илинден" Емил Бранчевски в личния си профил във Facebook, видя "Фокус".

"Искам да се запозная лично и от първо лице с техните проблеми и заедно да търсим решения. Ангажимент, който поех на общата ни среща в самото началото на мандата.

С г-жа Димитрова и нейният зам. директор говорихме за трудностите, които изпитва училището, но и за успехите на учителите и учениците. Представих предприетите от мен и моята администрация мерки, за осигуряване на нужното финансиране за построяването на допълнителен учебен корпус и физкултурен салон към училището.

Няма по-важно нещо от здравето и образованието на децата и няма време за губене! Също така, обсъдихме и състоянието на инфраструктурата около сградата на учебното заведение и стъпките за нейното подобряване.

Фокус ще е безопасността на придвижване на учениците, но и удобство за жителите на квартала. Утре ми предстои среща с ръководството на 45-то ОУ "Константин Величков", което споделя част от учебния си корпус с 33-та ЕГ, а идната седмица предстоят срещи и в останалите училища", добави столичният кмет.