Общинският съветник Татяна Георгиева и кметът на район "Надежда" инж. Димитър Димов представиха новия еко-паркинг за 60 автомобила в квартал "Свобода", част от европейския проект "URBiNAT“/ Зелен коридор на здравето, видя "Фокус". Това стана ясно от публикуваните кадри в личния профил на Димов във Facebook. Еко-паркингът се намира до Мини футболен комплекс "Надежда" и е с обща площ 1570 м2.

Предвиждат се два типа паркоместа, изградени с паркоелементи: 54 стандартни паркоместа и 3 двойни паркоместа за хора в неравностойно положение. При изпълнението му се залага посаждането на нови дървета и храстова растителност, които ще създават съвременна озеленена паркова среда. Освен за автомобили, паркингът е предназначен и за паркиране на велосипеди.

За целта се използват класически стойки за велосипеди с възможност за заключване. В северозападната зона до местата за паркиране на велосипеди се предвижда и станция за зареждане на електромобили, която ще бъде монтирана на следващ етап. Предвиден е и монтаж на 6 броя осветителни тела, разположени по периферията на паркинга извън зоните на маневриране и паркиране.