Изграждането на нови тротоари в ж.к. "Изток" продължава с пълна сила. В изпълнение на програмата на Столична община и по мое предложение, всички тротоари в квартала ще бъдат ремонтирани и изградени наново. Това съобщи кметът на район "Изгрев" д-р Делян Георгиев, предава "Фокус".

"Всички ние заслужаваме красиви, достъпни, уютни и уредени квартали. Можем да го постигнем. Продължаваме да доказваме, че можем и знаем как", заяви Георгиев.

Подробностите:

Пешеходната инфраструктура не е “пипана" от 60 години, което създава сериозни проблеми в целия ни район.

През изминалите няколко години, нашата районна администрация успя неколкократно да преизпълни плановете. Ремонтните дейности текат непрестанно и почти целогодишно, в зависимост от атмосферните условия. Десетки улици вече имат нови, удобни и отговарящи на различните наредби тротоари.

Имаме амбицията до средата на следващата календарна година, да изпълним програмата, която е определена за район “Изгрев" на 100%. Въпреки огромния обем извършени строително-монтажни дейности, нашите районни експерти се стремят постоянно да увеличават темпото на работа, за да приключим максимално бързо, което е и в интерес на жителите на ж.к. "Изток".

За мен като кмет, е от изключителна важност, общината да инвестира мащабно в кварталите и подобряването на жилищната градска среда и инфраструктура. Затова и в предишния си мандат и в този, работихме и ще продължим основно да работим в тази посока.