Избирането на председател на Столичния общински съвет, сформирането на комисии и “отпушване" на работата, вече стават критично наложителни. Градът е “блокиран" от липсата на политическа далновидност, коалиционна култура и взаимно уважение между групите съветници. Това заяви кметът на столичния район "Изгрев" Делян Георгиев в личния си профил във Facebook.

"Кметът на София и районните кметове сме заложници на егото и политическата немощ на част от общинските съветници, които безотговорно хвърлят столицата в хаос и безвремие, отказвайки да приемат волята на софиянци от последните местни избори и да се съобразят с обективната реалност.

Мандат 2023-2027г., вече не се състои от четири години, а от три и една “нулева" такава. Административното време на тази година е почти безвъзвратно загубено. “Политическият рекет" и играта на “котка и мишка", прикрити зад благовидните приказки за псевдо благородство, принципност и “вменени" ангажименти на първата, втората, третата и т.н. политически сили, ощетяват хората и посяват недоверие към местния парламент. Цената ще бъде висока…Дано, разумът и отговорността към управлението на града да надделеят. В противен случай, вината ни е обща", добави още той.