Доброволци помогнаха на общината, като залесиха пространствата около новоизградения паркинг до XV ДКЦ. Това заяви кметът на столичния район "Изгрев" Делян Георгиев в личния си профил във Facebook.

Ето какво още добави той: "На мястото на премахнатите изсъхнали дървета, бяха посадени големи и здрави фиданки, подсигурени от районната администрация на “Изгрев". Едно от най-големите богатства на нашия район, което го прави уникален в София, това е зеленината, която обхваща цялата площ на кварталите ни и големите паркове, които “вклиняват" природата в жилищните комплекси.

За мен като кмет, поддържането и развитието на “зелената система" е приоритет, към който трябва да се отнасяме отговорно и планово, да не допускаме унищожаването на растителността и замяната й с бетон и асфалт.

От името на районната ни администрация и от свое име, благодаря на доброволците и по-специално на Драган Загорски, които доказаха, че когато община и граждани работят заедно за кварталите и гледат в една посока, доброто, общественополезното и красотата стават възможни.

През изминалите години, заедно с хората на “Изток", “Изгрев" и “Дианабад" осъществихме множество съвместни акции и инициативи, от които всички печелим. Общината ни отдавна не е противник, както беше преди години, а добронамерен партньор на гражданите. Постигнахме го заедно".