Работата по изграждане на нов, голям и безплатен общински паркинг до XV ДКЦ в район “Изгрев" напредва. Това съобщи районният кмет д-р Делян Георгиев, става ясно от Фейсбук профила му.

"До броени дни паркингът ще бъде завършен и калното, прашно пространство, където десетилетия наред посетителите на поликлиниката, лекарите и жителите на района бяха принудени да паркират, ще остане само неприятен спомен", отбелязва кметът.

По думите му за последните години, районната администрация на “Изгрев" е изградила 29 нови паркинга в трите квартала, разширявайки бройката паркоместа и премахвайки десетки “кални точки", които бяха източник на запрашаване на въздуха и замърсяване на уличните платна.

"Планираме, до края на 2025г., в нашият район да няма нито едно кално пространство за паркиране. Имаме още много работа по подобряване на градската среда в кварталите, но съм уверен, че до края на мандата, ще постигнем значителни резултати. През тази календарна година, ще продължим работата по изграждане на нови тротоари в ж.к."Изток", предстои цялостен ремонт на баскетболното игрище в парк “Тинява" както и довършване на обновяването на няколко междублокови пространства. Район “Изгрев" видимо се променя към по-добро. Можем още много", коментира още д-р Георгиев.