Кметът на столичния район "Лозенец" Константин Павлов направи своя отчет за изминалата седмица: 

Заедно с директора на Зелена система ланд. арх. Димитър Данчев, инспектирахме работата по градинка Тбилиси и обсъдихме необходимото, за да може ремонтът да приключи до началото на учебната година. Новият канал по "Симеоновско шосе" е почти готов, положен е неплътният слой асфалт и остава само износващият слой. Каналът по ул. "Иван Радоев" в посока ул. "Слав Караславов" върви с добър темп и поддържаме контакт с изпълнителя.

Южният тротоар на ул. "Димитър Хаджикоцев" - между ул. "Цветна градина" и ул. "Църноок", вече има изцяло нова настилка. Остават детайли за довършване. Отсечката е дълга 300 м. и затова ремонтът продължава по-дълго.

Южният тротоар на ул. "Бунтовник" напредва. Подходи към гаражи не са съобразили общото ниво, под плочките има кабелен колектор с високо напрежение, което налага често да се копае на ръка. Благодаря на колегите от Столична община, по чието възлагане се извършва ремонта на обекта, че отделят време и внимание, за да може този труден ремонт да върви.

На ул. "Елин Пелин" имаше авария на ЕРМ Запад, заради която бяха разкопани около 3м2 от новия тротоар. Имаме обещание, че настилката ще бъде възстановена в най-кратък срок. А на ъгъла с ул. "Орлово гнездо", поради плитки кабели и от двете страни, ще трябва да направим скосяването с асфалтова рампа вместо вкопаване на гранитни бордюри.

По източния тротоар на ул. "Флора Кънева" вече се минава свободно през целия ремонтиран участък. Остават довършителни дейности и подготвяме за асфалтиране ивицата, която се отвори между стария асфалт и новия тротоар. Фиданките ще бъдат засадени есента. От западната страна е готово парчето между булеварда и входа на болница Вита.

На бул. "Свети Наум" се работи по превключване на канал, който досега е минавал под блок №20. Някои улични канали минават под жилищни сгради. Такъв канал преминава и под 193 ДГ "Славейче", но с разширението на градината ще го изместим. Асфалтирахме кръпки по улиците "Калиакра", "Университетска" и "Добри Войников". 

Относно координирането на миенето и кърпенето на улиците - когато се затваря каре за миене, трудно може да се заобиколи една улица, а техниката продължава работа по график и няма как да се върне да я измие. През нощта в четвъртък беше извършена извънредна обработка на общинските тревни площи в района срещу комари, наредена от Столична община.