Очакваме до средата на седмицата да бъде отворен за движение бул. "Симеоновско шосе". Това сподели кметът на район "Лозенец" Константин Павлов във връзка с отчета за дейностите през последната седмица в своя профил във Facebook. "През последната седмица беше положен последният слой плътен асфалтобетон. Остана за последно да бъдат сложени 6 броя дъждоприемни решетки по източния бордюр, с което платното за първи път ще разполага с отводняване в този участък. Очаква се преди края на месеца строежът да приключи напълно", коментира Павлов.

Работата по канала на ул. "Иван Радоев" в кв. "Витоша" също напредва с темп от около 20 м. на седмица, като постепенно наближава до ул. "Дионисий Дионисиев", информира той.

Продължават и работите по канала на блок № 20 на бул. "Свети Наум". Платното на булеварда е освободено, копае се в междублоковото пространство.

На ул. "Бунтовник" сложният ремонт на южния тротоар напредва. Пред № 19 е имало авария на водопровод, която не е свързана с ремонта на кметството, но отстраняването ѝ възпрепятства за 2 дни напредъка от ремонта, смята кметът.

На острия ъгъл с ул. "Милевска планина" ще започне възстановяването на подпорната стена, която бе съборена от прораслите дървета.

На ул. "Флора Кънева" работите по тротоарната настилка вече са приключили.

"Започна и асфалтирането по източната лента. Засаждането на 40 броя фиданки ще стане през есента".

Било е извършено и запълване на дупки в различни части на района по следните улици: Плачковица, Персенк, Липа, Бисер, Капитан Андреев, Якубица, алея "Проф. д-р Желязко Христов“, Орел, Рилски езера и Кишинев.

Столичен инспекторат, 4 РПУ, Софийския университет и район Лозенец проведоха и съвместна акция, която обхвана частен имот на Университета на бул. "Джеймс Баучер“, с цел премахване на самонастанили се лица и изоставен автомобил. Бяха взети мерки за ограничаване на достъпа до имота чрез поставянето на метална ограда и кашпи, сподели още кметът.

Относно цялостната реконструкция на 35-то СЕУ Добри Войников - завършени са няколко важни етапа: архитектурното и конструктивното обследване на сградата вече са готови, което дава ясна представа за състоянието на обекта. В допълнение, техническият паспорт на сградата е актуализиран, както и техническото задание е финализирано и вече е готово за стартиране на проектирането на цялостната реконструкция, добави Павлов.