Протестите са неделима част от демократичния процес и аз ги уважавам като израз на свободата на словото и правото на гражданите, да изразяват своето мнение. Протестът вчера обаче, показа колко сериозна е всъщност травмата нанесена на гражданите на района в последното десетилетие. Това написа кметът на район" Илинден" Емил Бранчевски в личния си профил във Facebook, видя "Фокус".

Ето какво още заяви той: "Разбирам, че неглижирането на проблемите на района дълги години и липсата на диалог назад във времето са създали чувство на недоверие в гражданите в институцията. На протеста, неверните обвинения за мен, които циркулират в публичното пространство и които са в разрез с всички стойности на достойнството, истината и справедливостта бяха развенчани категорично и еднозначно.

В името на добрата комуникация с всички граждани, аз поканих представители на протеста при мен, да изложат исканията си за моята оставка и аргументите в нейна полза. След първоначален отказ от тяхна страна и дълги размисли, все пак се качиха трима представители, които обаче отказаха да останат за конструктивен разговор по същество и напуснаха кабинета, по свое желание, след по-малко от 5 минути. По време на кратката визита, те видяха със собствените си очи, че не, не съм на работа в чужбина, както се твърдеше, а наистина претърпях инцидент и бях болничен.

Видя се, че не отказвам среща и комуникация с никой, както се твърди. Вратата ми е отворена за всеки, който иска да води диалог и да работи за развитието на района. Видя се, че не се крия от никой! И да, наистина има хора като мен, доказали се в професията си толкова, че да бъдат приети за членове на престижни чуждестранни и европейски професионални дружества.

Призовавам всички граждани, които имат някакви въпроси, съмнения за мен (и моята биография) и тревоги за района, да си запишат час в приемното ми време, за да ги обсъдим и заедно да предприемем действие по разрешаването им. С това, смятам темата от последния месец за изчерпана!".

Известно е, че живеещите в район "Илинден" искат оставката на Емил Бранчевски, защото "не ходил на работа, отказва прием на граждани, нито едно от обещанията му в предизборната кампания не е изпълнено и не присъства на нито едно обсъждане на бюджета за 2024 година".