Кметът на район "Слатина" Георги Илиев напомни на живеещите в района, че ще има промени в организацията на движението около участъците от ул. "Гео Милев", които ще бъдат затворени от утре. Припомняме, че през последната седмица на януари 2024 г. стартира изграждането на участъка от трета метролиния от ул. "Шипка“, през район "Слатина“, до бул. "Цариградско шосе“ с шест метростанции.

"Предстои да бъдем уведомени за точната начална дата, като с оглед съвместната дейност между Столична община и "Метрополитен“ ЕАД са възможни промени, за които ще бъдете своевременно информирани. Настоящата временна организация на движението в район "Слатина“ се въвежда поетапно за периода на строително-монтажни работи във връзка с изграждането на Метростанция 1, Метростанция 2 и Метростанция 3, находящи се на ул. "Гео Милев“", добави Георги Илиев в личния си профил във Facebook.

Той каза, че се предвижда пълно затваряне на ул. "Гео Милев“ в зоната на кръстовищата с бул. "Ситняково“, с ул. "Николай Коперник“ и с ул. "Иван Димитров – Куклата“. 

"Вътрешнокварталните улици са организирани за движение на МПС-та съгласно одобрената проектна част "Временна организация и безопасност на движението.

Във връзка с подготвителните работи по стартиране на строително-монтажни дейности за изграждането на метростанции 1, 2 и 3 по ул. "Гео Милев" от 8.01.2024 г. ще стартират подготвителни дейности за въвеждането на новата организация на движение. Дейностите ще касаят осигуряване на транспортен достъп за МПС и пешеходен достъп за граждани, както и обезопасяване с оградни пана на зони в междублокови пространства и дворове на 31-во и 93-то училище, които и към настоящия момент не се използват като тротоари, паркинги или улици. Няма да бъде затруднен пешеходния достъп на гражданите до жилищни и обществени сгради, както и движението на МПС", заяви районният кмет на "Слатина".