Всички дейности по асфалтирането на канала на бул. "Симеоновско шосе" приключиха през уикенда. Мантинелите са монтирани обратно. Част от тях, тези които бяха в много лошо състояние, бяха заменени с нови. Това заяви кметът на столичния район "Лозенец" Константин Павлов, предаде "Фокус" във връзка с отчета за дейностите през последната седмица в своя профил във Facebook. 

Ето кокво още каза той:

Изпълнителят беше подготвил и водоноска за измиване на новия асфалт, макар че дъждовете улесниха значително задачата. Продължава прокарването на канала на ул. "Иван Радоев". Очакваме да достигне ул. "Дионисий Дионисиев" след не повече от 10 дни. Не сме забравили ангажимента си да асфалтираме този уличен участък след края на изкопните работи.

Каналът зад блок № 20 наближава този на ул. "Гребен планина", където трябва да се свърже със съществуващия. Източният тротоар по ул. "Флора Кънев" е готов изцяло, както и източната лента от автомобилното платно. Готов е и късият участък от бул. Филип Кутев до входа на болница Вита. Строителят ни сигнализира за щети от паркиращи отгоре автомобили и вече се налага да правим ремонт на ремонта още преди да е завършен. Поръчали сме антипаркинг колчета, но доставката ще бъде извършена на по-късен етап.

Работите по тротоара на ул. "Бунтовник" продължават с трудните участъци на острия ъгъл с ул. "Милевска планина". Поднасям специални извинения на живущите на № 19 вх. А, че настилката пред техния вход ще бъде завършена със забавяне заради ВиК авариите. През изминалата седмица продължи запълването на дупки по улиците на района, конкретно на улиците "Проф. д-р Желязко Христов", "Кишинев" и "Рилски езера" в кв. "Хладилника". През седмицата на ул. Кораб планина падна улично дърво. 

Екипът на Аварийна помощ и превенция (АПП) наряза и обезопаси дървото още същата вечер, а на следващата сутрин Дирекция "Зелена система“ почисти мястото. Колегите от Инспектората реагираха на безпорядъка около кофите при Семинарията. Районът беше изчистен, а едрогабаритни отпадъци ще бъдат вдигнати по график.