Кметът на столичния район "Слатина" Георги Илиев проведе важна среща с представители на НКЖИ във връзка с плановете за разширение на бул. "Цветан Лазаров“, тъй като терените, които са необходими за целта са техни. Другата новина от района е, че e приключило монтирането на уредите на детската площадка на ул. "Хемус“ 55-57. Това съобщи Георги Илиев в личния си профил във Facebook.

"Реновирането на тази площадка отне много години, но с общи усилия на администрацията, гражданите и медиите- успяхме. Условно е разделена на две, като съоръженията в едната ѝ част са пригодени за деца на възраст 0-3 години, а в другата – за деца на възраст 3-12 години.

И този ремонт е изпълнен с допълнителните 125 хил. лв. към бюджета за площадки, отпуснати от Столична община за миналата година (приет на 14.09.), за което още веднъж благодаря на колегите. Следва и монтирането на нови фитнес уреди в частта от терена, предвидена за целта, поставяне на ударопоглъщаща настилка (когато времето е топло), а след това и задействане на процедури за поставяне на осветление и видеонаблюдение", добави още Георги Илиев.