В столичния район “Изгрев" започна подготовката на уличните платна за есенно-зимния период. Рехабилитация на части от асфалтовата настилка се извършва поетапно в трите квартала на района, като приоритетно се работи по големите улични артерии. Това заяви районният кмет Делян Георгиев в личния си профил във Facebook, предаде Sofia24.bg

Ето како още добави той:

"Състоянието на кварталната, улична мрежа отдавна е изключително тежко. Двуразовото, ежегодно “кърпене" на постоянно отварящите се дупки, не е ефективно и столицата ни се нуждае от ново отношение към поддръжката.

Многократно през годините съм апелирал за комплексен подход - цялостно преасфалтиране заедно с подмяна на съществуващата подземна инфраструктура като канализация, водопровод, електрически инсталации, телекомуникации, улично осветление и топлопроводи.

По този начин ще избегнем и нежеланото, повторно разкопаване при аварии, на морално остарялата и не отговаряща на съвременните изисквания на развиващия се град, подземна мрежа. Всяко нещо има своя експлоатационен живот. Районните администрации не разполагаме с такива големи финансови средства затова считам, че е време Столична община да предприеме кардинални, мащабни действия, за да заложим нов, дълъг период за безпроблемно ползване на уличната мрежа.

София трябва и може, да разреши този неглижиран от десетилетия проблем.

Въпросът е финансов, организационен, политически и далеч не толкова лесен, колкото ни се иска на всички, но градът трябва да започне целенасочено да работи в тази посока, за да успеем да постигнем резултати в близките години. Вариантът “експлоатация до дупка", с продължаваща неефективна и козметична поддръжка, отдавна не е решение и не води до онези резултати, които софиянци искаме да видим в кварталите си".