Емил Русинов проведе работна среща с представители на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението“, общинските предприятия "Чистота“ и "Градини и паркове“, "Общинска охрана“, "Oбщинска полиция“ и Общинския инспекторат. Набелязани бяха редица мерки, сред които охрана, своевременно събиране на отпадъците извън контейнерите в невралгичните точки, почистване от сухи треви и монтиране на допълнително видеонаблюдение.

"Апелирам всички граждани и жители на район "Източен“ и кв. "Столипиново“ да бъдат внимателни и с грижата на добри стопани да изхвърлят регламентирано своите отпадаци, за да се предотвратят предпоставките за пожари, предвид високите летни темпеартури“, допълни Русинов.

По отношение на другия наболял проблем – "внасяне“ на отпадъци в квартала от целия град, съвместно с Общински инспекторат ще се работи усилено по установяване и санкциониране на водачи на бусове, нерегламентирано внасящи отпадъци в “Столипиново".

Кметът Емил Русинов предложи положителната тенденция да бъде "подкрепена“ от мерки за засилване на наблюдението по входните улици и организиране на обходи и постоянно видеонаблюдение във всички часови пояси, за да бъдат своевременно санкционирани нарушителите и да бъде прекратена практиката по депониране на строителни и едрогабаритни отпадъци от целия град в нерегламентирани сметища в квартал “Столипиново".

В тази връзка ОП "Чистота“ започнаха информационна кампания с график за събиране на едрогабаритни отпадаци и електрически уреди извън изправност.

Графикът за район "Източен“ е следния:

Всекидневно до 30 юни (от понеделник до неделя) – от 6:30 ч. до 14:30 ч.

Кв. "Столипиново“, микрорайон в граници: ул. "Крайречна“, ул. "Шумен“, ул. "Прохлада“, бул. "Цариградско шосе“ и ул. "Ландос“.

На 27 юни (четвъртък) – от 6:30 ч. до 14:30 ч.

Кв. "Изгрев“, микрорайон в граници: ул. "Бъндерица“, ул. "Ландос“, бул. "Цариградско шосе“, ул. "Удроу Уилсън“ и траурен парк "Централен“.

На 26 юни (сряда) – от 6:30 ч. до 14:30 ч.

Кв. "Каменица“ и кв. "Гладно поле“, микрорайони в граници: бул. "Княгиня Мария Луиза“, бул. "Цариградско шосе“, бул. "Източен“, бул. "Санкт Петербург“ и бул. "Освобождение“.