Кметът на Ямбол Валентин Ревански поздрави жителите на града по повод Деня на Независимостта. В обръщението към своите съграждани Ревански определи днешната дата като "едно от най-свещените събития в българската история". 

Публикуваме целия текст без редакторска намеса: 

Уважаеми съграждани,

днес отбелязваме едно от най-свещените събития в историята на нашия народ – обявяването на независимостта на България, която отново е извоювана със смелост от нашите предци.

22 септември символизира не само политическа и дипломатическа победа, но и безкрайния стремеж на българина към самостоятелност и право да решава своята съдба.

Този ден ни напомня колко силен, единен и решителен е бил нашият народ през тези времена, борил се и извоювал своята независимост.

А сега, борим ли се ние и нашите държавници като тях за независимост, или борбата вече е за по-голяма зависимост от други държави?

Нека в този специален ден се преклоним пред паметта на нашите предци, които с воля и саможертва са отстоявали правото ни на самостоятелност.

Нека помним, че независимостта изисква не само признаване, но и отговорност – да работим за развитието на нашия Ямбол и нашата България.

Ямбол е ярък пример за това как можем да работим заедно и да постигаме значими дела, независимо от предизвикателствата. Ние се гордеем с това.

Да живее свободна и независима България!

Честит празник!