Кметът на Варна Благомир Коцев даде допълнителна информация за трафика в морската ни столица за утрешния ден, за улеснение. Ето какво пише той във Фейсбук:

Утре, 11 октомври, се затваря за финален слой асфалт ул. "Арх. Манол Йорданов“.

От 09:00 до 18:00 ч. там ще се работи, а в много малък участък от улицата, в близост до кръстовището с бул. "Осми приморски полк“, асфалтирането ще е до биндер и ще извърши на следващ етап, за да се свърже с новото кръгово, което трябва да се изгради там. Това ще стане в удобен момент, за да не се затруднява движението допълнително.

С много разговори и натиск ускоряваме темпото, защото ул. "Арх. Манол Йорданов“ ще е обходен маршрут на ВиК-обекта, който ще се реализира по северното платно на бул. "Княз Борис I“ от 14 октомври.

На Траката и Евксиноград се завършват улиците "Първа“, "Трета“, "Пета“, "Осма“, "Шеста“ и "13-та“. До 10 дни ще е готова ул. “Безмер".

До събота ще бъде възстановена и настилката по пътя на местност "Боровец“, който ще се ползва като обходен маршрут при основния ремонт на пътя "Аспарухово“ - "Галата". Тъй като големите автобуси няма да има къде да обръщат, съм наредил да се ползват малки такива, за да не остават места без достъп до градски транспорт по направлението към пристанище Карантината и към Панорамната площадка.

И да обобщя за ремонтите по бул. "Христо Смирненски":

- отсечката "Прилеп" - "Подвис" е готова;

- "Подвис" - "Дубровник" - също;

- "Дубровник" - "Мир" трябва да приключи утре;

- "Мир" - " Осми приморски полк" - до края на другата седмица.

Благодаря на варненци за това, че се съобразявате с временната организация! С всеки ден намаляваме отсечките в ремонт.