Ето какви ще бъдат приоритетите пред кмета на Варна през новата година, видя "Фокус". В последния работен ден за годината Благомир Коцев решава да направи равносметка за изминалата 2023-та, като отбележи и целите през следващата година в своя профил в социалните мрежи.

Като най-важно Коцев изтъква разобличаването на корупционните практики в общинската администрация и отвъд нея, което според него вече е започнато: "Този процес вече започна, а резултатът от него може да се види в кадровите решения, които взех в 50-те дни, откакто съм в Общината".

Като основни приоритети през следващата година кметът изтъква: стартирането на ремонта на Аспаруховия мост, решаването на съдбата на "Дупката", подобряване на сметоизвозването и градското осветление, завършването на "предизборните ремонти", проектирането и ремонта на над 50 обекта, подобряването на работата на общинските институции – на социалните домове, на административното обслужване, на образователни учреждения, на приюта за безстопанствени животни в Каменар и на много други.

"Варна ще върви по пътя на естественото си космополитно развитие. Няма да позволя да бъда отклонен от тази посока, защото това искат варненци – да живеят в модерна морска столица, убедени, че именно тук ще развиват кариерата си и тук ще отглеждат децата си", добави Коцев.