Снощи като се подготвях реших да изпробвам ChatGPT. Накрая имах много хубава реч, но не я използвах. Това каза днес кметът на Варна Благомир Коцев на форум в Икономическия университет, на който се срещна с министъра на иновациите и растежа, ректорите на всички варненски университети и представители на бизнеса.

Коцев е известен с това, че внаги се подготвя. Никога обаче не чете своята реч. Като технократ той винаги е в крак с новите технологии.

ChatGPT чатбот с изкуствен интелект. Въпреки че по принцип основната функция на чатбота е да имитира човешки събеседник, ChatGPT е многофункционален – той може да пише и отстранява грешки в компютърни програми, да композира музика, телепиеси, приказки и ученически есета; да отговаря на тестови въпроси (понякога, в зависимост от теста, над средното ниво на човек); пише поезия и текстове на песни; симулира цяла чат стая; играе игри като морски шах; и симулира банкомат.

От своя страна министърът на иновациите Милена Стойчева, който е на събитиетов Икономическия университет, разкри, че работи по организирането на специален форум за иновации във Варна. Целта ни е да привлечем чужди компании, който да инвестират точно в този регион на България, поясни тя.