Община Варна се включи поредна година в инициативата "Да изчистим България заедно". 

Включването в инициативата е в подкрепа на усилията на ръководния екип за подобряване на градската среда и по-конкретно на чистотата на морската столица. Това написа в личния си профил във Фейсбук кметът на Варна Благомир Коцев

Коцев подчерта, че до 12:30 часа в депото са били извозени около 35 тона отпадъци, които са били събрани в чували и поставени близо до контейнери. 

Той написа още, че към чистенето са се включили служители на всички дирекции в Община Варна, на районните администрации и на кметствата, които са почистили междублоковите пространства, детските площадки, градинките и плажовете.

"Да дадем личен пример е най-добрия начин да насърчим и останалите. И никой не би трябвало да откаже да бъде част от общите ни усилия за по-чиста градска среда", написа още кметът като подчерта, че самият той е почистил района на Рибарския плаж и Първа буна.

"Изчистихме много пластмасови отпадъци, хартии, фасове, опаковки, което говори, че има много да работим над културата си на опазване", каза още Коцев. 

Това е четвъртото почистване на градски части, в което се включват стотици хора в различни точки на града. Такива инициативи ще правим и занапред. Заедно ще успеем да променим навиците, практиките и манталитета си, за да започнем да поддържаме повече средата, в която живеем.

Коцев апелира за повече чистота, за да може Варна да бъде приветлив град.