От днес е възстановено движението на автобус №10 по бул. "Христо Смирненски“. Миналата седмица по време на спонтанна инспекция поисках участъка между ул. "Прилеп“ и ул. "Карамфил“ да бъде завършен и пуснат за движение възможно най-бързо. Целта беше на 2 август линия №10 да възобнови работа. Това написа във Фейсбук кметът на Варна Благомир Коцев.

"Радвам се, че това от днес е реалност. И че фирмата-изпълнител показа, че с мобилизация и стегната работа могат да се постигат резултати в срок.

Смятам, че щом веднъж са успели да приключат строителен обект качествено и навреме, и аз, и хората, търпящи този строителен хаос, можем да изискваме същото занапред.

Ето и какво се случва в останалата част на булеварда, където вследствие на десетките срещи, които проведохме с ВиК и строителните фирми в последните месеци, нещата също се задвижват.

В отсечката между "Карамфил“ и "Подвис“ продължава благоустрояване по проекта на Община Варна – изграждат се тротоари и осветление. Очакванията са до средата на август тази отсечка също да е готова за окончателното асфалтиране.

В участъка от "Подвис“ до "8-ми Приморски полк“ продължават ВиК работи, като сега те са най-интензивни пред УМБАЛ "Света Марина“, където разбирам, че заради аварии е имало проблеми с водоснабдяването.

Още в понеделник ще говоря с ръководството на ВиК-Варна и изпълнителния директор на "Света Марина“ – проф. д-р Силва Андонова-Атанасова, за да обсъдим ситуацията и да намерим начин това повече да не се повтаря", пише още Коцев.