Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров изпрати поздравителен адрес до сребърния медалист от Световното първенство по свободна борба за юноши Сали Салиев и до неговия треньор Мариян Стойнев.

"Това е успех, постигнат в условията на изключително силна конкуренция. Отличието донесе огромна радост на цялата ни местна общност, но също така и на България", се казва в поздравлението на кмета.

Д-р Димитров отбелязва, че това постижение е плод на ползотворната съвместна работа между състезателя на местния клуб "Олимпиец" и неговия треньор Мариян Стойнев. "Вие сте доказателство, че годините целенасочена подготовка, дисциплина и лишения, съпътстващи тренировъчния процес, се отплащат", казва градоначалникът.

Кметът изказва убеждение, че успехът на Салиев ще мотивира и много от децата на Търговище да влязат в залата по борба и да се занимават със спорт.

Д-р Димитров благодари на състезателя и неговия треньор, че прославят името на града и издигат авторитета на местния клуб по борба и пожелава нови успехи.

Припомняме, че среброто, завоювано от Салиев, е в категорията при 92-килограмовите в свободния стил на световното първенство за юноши до 20 г., което се проведе в Понтеведра, Испания. Отличието е първо за страната ни след 9-годишна пауза, а Салиев е първият финалист от 13 години насам.

Медалът е първи от световно първенство за Салиев. Той има завоювани и два бронза от европейски първенства при юношите и сребро при кадетите. В последните години състезателят на "Олимпиец" традиционно е и сред отличените в класацията за най-добър спортист на община Търговище.