Покана от името на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров е изпратена до шестте партии и коалиции, представени в 50-ото Народно събрание, предаде репортер на "Фокус". Те са призовани да участват в провеждането на консултации, с които ще се определят съставите на секционните избирателни комисии (СИК) на територията на община Стара Загора за провеждане на парламентарните избори на 27 октомври 2024 г.

Поканата е адресирана до коалициите "ГЕРБ-СДС“, "Продължаваме промяната – Демократична България“ и "БСП за България“, както и до партиите "Възраждане“, "Движение за права и свободи“ и "Има такъв народ“.

Консултациите ще се проведат на 19 септември /четвъртък/ от 10.00 часа в зала 2 на втория етаж в сградата на Община Стара Загора. Консултациите са публични, в тях могат да участват и други партии и коалиции, освен парламентарно представените.

Със заповед № 10-00-2292/02.09.2024 г. на кмета Живко Тодоров вече са образувани 205 избирателни секции на територията на община Стара Загора. Предвидени за образуване са още 9 избирателни секции в лечебни заведения, домове за стари хора и други специализирани институции за предоставяне на социални услуги, в местата за задържане и др. В числото на тези 9 секции влизат и 3 подвижни за хора с увреждания.

Общият брой на избирателните секции в община Стара Загора става общо 214.

Пълният текст на поканата за провеждане на консултации може да прочетете ТУК.