Остават броени дни до откриването на Sofia Art Fair 2024 – едно от най-очакваните събития в света на изкуството в България! Първото издание ще се проведе на 3-6 октомври в във форум "Джон Атанасов", София Тех Парк и ще събере на едно място над 80 художници, галерии и колекционери от цял свят.

Фестивалът предлага изключително разнообразна селекция от галерии и колективи, включително представители от Австрия, Германия, Словакия, Чехия, Турция, Азербайджан. Сред изложените автори присъстват световни имена като Anselm Kiefer - един от най-значимите живи съвременни автори днес - както и по "скандални" имена като Mr. Brainwash (бивш колаборатор на Banksy, познат от документалния филм Exit Through the Gift Shop), множество впечатляващи български и чуждестранни автори. Пълният списък с изложителите ще намерите тук: https://sofiaartfair.art/participants/. Всички изложени произведения се продават.

Паралелната програма е изключително интересна като към нея се присъединяват имена като Lisa Anastos - дама с много голямо въздействие в американското и глобално съвременно изкуство, ТОП 200 колекционер в класация на ARTNews. Дейността ѝ се отразява във Vogue, The York Times, The Wall Street Journal. Пълната програма, различна всеки ден, може да видите тук: https://sofiaartfair.art/program/.

Посетителите ще се запознаят с изкуството и на 8, селектирани от журито на Изложението, млади български съвременни автора! Всеки ден SAF предлага възможност да се разглежда изложба във виртуална реалност, кураторски турове, импровизирани срещи с художници.

Официалното откриване ще се състои на 3 октомври от 18.30 ч. с приветствие от организаторите и кмета на гр. София г-н Васил Терзиев, патрон на SAF.

И за да бъде изживяването незабравимо, Орлин Павлов и Милен Кукошаров ще споделят музикалния си талант с гостите на откриването на Sofia Art Fair, защото изкуството е значимо във всичките му форми.

Sofia Art Fair предоставя възможност на всички посетители да прекарат поне ден, изпълващ сетивата и ума с атрактивно и смислено съдържание.

ВХОДЪТ ЗА ВСИЧКИ ЛИЦА ПОД 18г. Е БЕЗПЛАТЕН!

Sofia Art Fair е съфинансиран от "Фондация "Лъчезар Цоцорков“, Част е от Културния календар на Столична община 2024, реализира се и с финансовата подкрепа на Министерство на културата, както и с подкрепата на Посолството на Република Франция / Френски институт в България.