Екипите на Столична община са на терен и следят зимната обстановка, а фирмите, ангажирани със снегопочистването започнаха обработки срещу заледяване от 5 часа тази сутрин. Това написа кметът на София Васил Терзиев в личния си профил във Facebook, видя "Фокус".

"В момента 147 машини за снегопочистване са на терен. Работата във всички 24 района продължава, като техниката навлиза повече и във вътрешнокварталните улици. Обработени са всички трасета на обществения транспорт.

В Природен парк “Витоша" се извършват обработки с пясък. Пътищата от кв. "Бояна“ – местност “Златни мостове" и кв. "Драгалевци“ – хижа "Алеко“, вече са опесъчени. Ще се допускат само автомобили с вериги. В интервала от 11.00 до 14.00 ч. не се разрешава движението на автомобили по планинските пътища на парка.

През деня се очаква снеговалежът да е интензивен и температурите да се понижават. Съветваме гражданите, особено възрастните хора, да излизат навън само ако е наложително. Шофьорите да използват автомобили, които са оборудвани за движение при зимни условия, и да карат с повишено внимание и съобразена скорост.

Междувременно, издадох заповед от днес да заработят четири нови двупосочни “спирки по желание" по маршрута на автобус №66 до планината Витоша. Всяка спирка е обозначена със знак. Намират се в участъка между “Заслон бай Кръстьо" и “Хотел Морени", а локациите са до “Разклона за Витошко лале", “Витошко лале", “Романски лифт" и “Хотел Простор".

Всеки, който иска да се качи в автобуса, трябва да даде знак към водача с вдигане на ръка, а водачът е длъжен да отбие и да качи пътниците. Слизането на обзначените “спирки по желание" се случва по същия начин или с натискане на стоп бутона в автобуса", добави Терзиев.