Пореден бушон, който ни е заложен от предишното управление и от новото икономическо мнозинство в СОС, изгърмя днес. Това заяви кметът на София Васил Терзиев, предаде репортер на "Фокус".

Публикуваме думите му без редакторска намеса:

Блокирани са сметките на общинското дружество "Автотранспорт". Това не е просто финансов проблем – това е удар по ежедневието на всеки софиянец. Какво ще стане, ако утре спрат автобусите на градския транспорт? Как ще стигнем до работа, училище или лекар? И кое е следващото общинско дружество, което ще спре да работи след необмислената и безотговорна рокада на шефовете им?

Никой не иска да чуе отговорите на тези въпроси, защото са твърде страшни.

София няма да търпи повече!

Моята администрация прави всичко възможно, за да спре това безумие, създадено в Столичния общински съвет от ГЕРБ, БСП, ИТН, отцепниците от Възраждане и Карлос Контрера. И нека не забравяме – точно Общинският съвет е принципалът на "Автотранспорт“. Няма да оставим софианци без работещ градски транспорт!

И продължаваме напред. Очакваме съдът да разгледа незаконния избор на новите управители на това и на всички общински дружества. Но докато чакането продължава, е време да зададем неудобните въпроси:

- Наистина ли не виждате, че водите града към криза, или го правите умишлено?

- Какъв е планът на новоназначените директори? Или те просто са трудоустроени временно, без дългосрочна визия?

- Кога ще се проведат истински конкурси за тези важни позиции?

- Кога ще потърсим отговорност от хората, които доведоха тези дружества до ръба на колапса?

- Гражданите на този град заслужават повече – заслужават яснота, отговорност и стабилност. Време е всички партии в Общинския съвет най-после да поставят интересите на хората на първо място и да загърбят игричките за власт. София трябва да върви напред!