Кметът на Смолян Николай Мелемов поздравява юристите по повод техния професионален празник, съобщиха от пресцентъра на общината.

"Уважаеми юристи,

Поздравявам Ви по случай 16 април - Ден на Конституцията и юриста.

Днес се навършват 145 години от приемането на Търновската конституция – първият основен закон на свободна България. Изпреварили в много отношения времето си, делегатите на Учредителното събрание полагат чрез нея фундаментите на това, което днес смятаме за модерна европейска правова държава - върховенството на закона, разделението на властите, гражданските права, неприкосновеността на личността, на частната собственост и кореспонденцията.

Юристите пазите тези фундаменти на съвременната държавност. Вие ежедневно работите за върховенството на закона, за защита на правата и свободите на гражданите. Продължавайте да търсите истината и справедливостта, да прилагате закона без страх, с увереност и вяра.

На днешния ден пожелавам  на всеки от Вас крепко здраве, много професионални успехи и лично щастие. Останете винаги верни на своите принципи и приемайте всяка трудност като ново предизвикателство.

Честит професионален празник!“, се казва в поздравлението на кмета на Смолян.