Кметът на столичния район "Слатина" - Георги Илиев даде отчетът, в отговор на редица запитвания на гражданите, свързани с предстоящото изграждане на метростанции в София, предава Sofia24.bg.

Във връзка с предстоящото изграждане на Метростанции 1,2 и 3, находящи се на ул. "Гео Милев“, ще бъдат въведени временни промени в организацията на движението в тази част от район "Слатина“. (прилагам схемите като изображения към тази публикация, бел. ред. може да ги видите в галерия).

Предвижда се пълно затваряне на ул. "Гео Милев“ в зоната на кръстовищата с бул. "Ситняково“, с ул. "Николай Коперник“ и с ул. "Иван Димитров – Куклата“ и нова организация за движението по вътрешнокварталните улици, съгласно одобрената проектна част "Временна организация и безопасност на движението“ - първите три схеми (квадратните).

Маршрутът на автобусна линия А9 се променя, като се използва обход по бул. "Шипченски проход“ използвайки спирките на трамваи ТМ20 и ТМ22, като се предвиждат още три нови/временни спирки: една на бул. "Шипченски проход“ (6591) в близост до бул. "Михай Еминеску“ (на тротоара пред църквата) и две спирки огледално на ул. "Иван Димитров – Куклата“ (6709 и 6710), съгласно новата схема за масов градски транспорт - следващите три схеми (хоризонталните).

Очакваме скоро да получим информация за точната начална дата, за да ви информираме своевременно, като най-вероятната такава е 27.01.

Важно е да кажа, че с оглед съвместната работа между Столична община, район "Слатина“, "Метрополитен“ ЕАД и фирмата, изпълнител на проекта, може да се наложат допълнителни промени, за които също ще подадем информация.