Кметът на община Русе Пенчо Милков се срещна днес с трикратния европейски шампион по бокс Радослав Росенов и го поздрави за изключителния успех, който състезателят на Боксов клуб "Русе“ постигна на Европейското първенство по бокс за мъже и жени до 23 години в София. В турнира, който се проведе от 12 до 20 октомври, Росенов завоюва след пет победи титлата до 60 кг, а на финала спечели с категоричните 5:0 съдийски гласа.

В срещата участваха още Борислав Рачев - заместник-кмет "Спорт и младежки дейности", председателят на Управителния съвет на клуба Илия Сяров, членът на Управителния съвет Иван Димитров и личният треньор на боксьора Съби Събев. 

Кметът поднесе поздравителен адрес и връчи парична награда на шампиона, като изрази възхищението си от таланта, дисциплината и волята за победа на Радослав. "Вложил си много труд не само в тренировките, но и в поддържането на изключителна мотивация, която те прави победител в битките. Ти правиш красива и вълнуваща игра, която впечатлява и вдъхновява. Гледам твоите мачове и виждам как побеждаваш с усмивка. Пожелавам ти да си здрав и никога да не губиш фокуса си за шампионските титли“, каза кметът Пенчо Милков. Той благодари специално за усилията на целия екип на Боксов клуб "Русе“ и им пожела все така да се грижат за спортистите си и да ги правят шампиони.

Росенов сподели, че тренира много и се стреми единствено и само към победата. "За мен друго място, освен първото, не съществува“, категоричен е 20-годишният шампион. Той разказа, че е влязъл в залата на 8 години и оттогава непрекъснато събира купи в колекцията си.

В края на разговорите кметът подчерта, че Община Русе вече ще отделя 3% от приходите си за спорта и ще продължава да подкрепя всички състезатели в борбата им за победа, съобщиха от общината.