Кметът на община Русе Пенчо Милков проведе днес работна среща с председателя на Управителния съвет на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев и заместник-председателя Давид Давидов. Основната тема на разговорите бяха бъдещи проекти и инициативи за развитието на волейбола в града и възможностите за провеждане на мащабни спортни събития в региона.

По време на срещата Любомир Ганев подчерта, че основната цел на федерацията е да подкрепя спортните клубове в градове, където волейболът се развива активно, и че този спорт може да бъде своеобразен трамплин към качествено образование и успехи за младите таланти. Той отбеляза, че интересът към волейбола непрекъснато нараства, съобщиха от общината. 

Кметът Пенчо Милков заяви, че за Община Русе е изключително важно да продължава развитието на спорта на всички нива. “Волейболът е не само средство за изграждане на здрави във всяко едно отношение младежи, но и начин за обединение на общността. Гордеем се с нашите традиции и постижения в спорта и вярваме, че с подкрепата на Българската федерация по волейбол ще можем да вдъхнем нова енергия в развитието на този динамичен спорт в региона", посочи кметът. Той допълни, че в града е възстановено обучението по волейбол в Спортното училище, и подчерта, че Русе е сред малкото общини в страната, които са съхранили своята ученическа спортна школа.

На разговорите присъстваха също зам.-кметът Борислав Рачев и директорът на ОП "Спорни имоти“ Лачезар Иванов.

Срещата завърши с обсъждане на конкретни идеи за сътрудничество и развитието на волейбола в региона, с фокус върху подкрепата на местните клубове и привличането на нови спортни инициативи в Русе.