Кметът на община Русе Пенчо Милков и заместник-кметовете Здравка Великова и Енчо Енчев откриха днес строителната площадка, с което започват дейностите по изграждане на новия корпус на СУ "Васил Левски“ в Русе. Срокът за изпълнение на обекта е 18 месеца, като фирмата изпълнител поема ангажимент да приключи до началото на следващата учебна година.

"Този строеж е продължение на нашата политика да обновяваме и разширяваме материалната база на училищата и детските градини в община Русе. Изграденият през годините опит и доверие сред обществеността е предпоставка училището да продължава европейския си път на развитие“, каза кметът.

Новият корпус на учебното заведение ще позволи преминаването на едносменен режим на обучение. Така то ще бъде първото в града, което ще направи този преход чрез увеличаване на сградния фонд, а не чрез намаляване на паралелките.

Сградата се намира непосредствено до съществуващия физкултурен салон.  Фирмата изпълнител е предвидила и охрана и видеонаблюдение на строителната площадка.

На откриването на строителната площадка присъстваха още представители на фирмата изпълнител и началникът на РУО – Русе д-р Росица Георгиева.

Директорът на учебното заведение Мария Иванова–Тодорова изрази своите надежди новата сграда да бъде едно добро място за обучение на най-малките възпитаници на СУ "Васил Левски“. Предвижда се в сградата да функционират 12 стаи, в които часове да карат паралелките от първи и втори клас. На по-късен етап и третите класове ще могат да се възползват от новата учебна база.