Три дни след като представители на транспортния сектор в Пловдив алармираха пред лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за проблем със забавянето на изграждането на железопътните линии под Бетонния мост заради открита археология, решението вече е факт. Това съобщиха народният представител от ГЕРБ-СДС адвокат Георги Георгиев и кметът на Пловдив Костадин Димитров.

"Поставената ни от г-н Борисов задача е изпълнена. След кръглата маса за развитието на сектор "Транспорт" веднага влязохме в диалог с Министерство на културата“, разказа пловдивският народен представител Георги Георгиев. Той допълни, че необходимото съгласуване вече е факт и скоро работата по проекта може да бъде възстановена.

Инвестиционният проект за модернизация на железен път, контактна мрежа и системи за сигнализация и телекомуникации в гара Пловдив може да продължи след като на приключилите разкопки бъде извършена консервация и реставрация на място под наблюдението на археолог.  

 "За три дни доказахме нагледно, че всички институции заедно могат да намерят работещи решения, защото това очакват от нас хората на Пловдив“, заявиха Костадин Димитров и Георги Георгиев.