Всеки път, когато отида да видя как върви строежът на новия басейн, оставам впечатлен от страхотните темпове и висококачественото изпълнение. Ще имаме уникално съоръжение с олимпийски размери и 1000 седящи места, което съм сигурен, че ще ни осигури не само възможност за тренировки, но и за национални и международни състезания. Това заяви кметът Костадин Димитров, който провери напредъка по изграждането на 50-метровия олимпийски басейн "Младост" в Пловдив.

Във фейсбук той публикува снимки от съоръжението, от които се вижда, че "леглото" и трибуните вече са оформеним видя "Фокус".

Припомняме, че първата копка беше направена през 2019 година, но поради липса на осигурено финансиране няколко години проектът не се реализира на практика до месец май 2023, когато строителството беше подновено.

През септември 2023 се наложи препроектиране, като за целта община Пловдив пусна обществена поръчка на стойност 141 600 лева. Тогава проектантите имаха ново идейно решение за технологията за изграждане на коритото на плувния комплекс от стоманобетон в по-модерно - стомана.

По проект басейнът е с олимпийски размери – 10 коридора, 25 метра ширина и 50 метра дължина. Специално съоръжение ще може да намалява дължината наполовина. Капацитетът е за 1000 зрителски места, като е предвиден достъп и за хора с увреждания. В комплекса ще има фитнес зала, медицински кабинет, съблекални, кафенета, санитарни помещения.

Ще има и топла връзка със спортния диспансер.