Археологическите находки, намерени при разкопанането на жп линиите под Бетонния мост, не засягат работата по самото съоръжение. Строителите гарантират, че той ще бъде завършен в срок. Това заяви специално за Plovdiv24.bg кметът на Пловдив Костадин Димитров.

За съжаление обаче най-вероятно няма да бъде спазен срокът за пускане на влаковото движение на 5 август, както предварително бе планирано. 

Както медията ни съобщи ексклузивно, на терена са открити три старинни гроба. По време на изкупните дейности за направа на земното платно на жп линията багерите са попаднали на зидан гроб. Най-вероятно става въпрос за структури от римско време, но предстои да се определи точната датировка.

Кметът Димитров е бил уведомен за находките тази сутрин. Строителите от "Трейс груп холд" са го уверили, че намерената археология няма да попречи на изграждането на новото съоръжение.

Припомняме, че Бетонният мост беше затворен за демонтаж на 15 юни и по договор между НКЖИ и строителната компания трябва да е готов за 6 месеца, т.е. до декември.