Проведохме конструктивна среща с президента на КНСБ Пламен Димитров, в която очертахме важни теми относно средата на пазара на труда в българските градове. Това написа в профила си в една от социалните мрежи кметът на Пазарджик Петър Куленски.

"Категорични сме, че достойното заплащане на труда на всички нива на обществения живот, в това число и общинската администрация, е от първостепенно значение", допълва градоначалникът.

Според него само с повишаване на доходите до адекватни нива може да се поддържа качество на предосттавяната услуга и вдигането на икономиката до значително по-привлекатени нива, които да оживят града ни. "Същото се отнася и за общинските служители – само с достойно заплащане може да се осъществява качествена услуга с постоянство и внимание, както и да се пресекат нездрави практики от миналото", убеден е Куленски.

По думите му ролята на синдикалните организации в борбата за интересите на работещите и достойните доходи е неоспорима днес и "се радвам, че ще имаме възможност да работим все повече заедно за подобряване на условията на труд и осигуряване на благоприятна среда в града ни".