Кметът на Пазарджик Тодор Попов благодари на Движението на българските майки в Пазарджик за съпричастността и организирането на благотворителен Великденски базар. Това съобщиха от администрацията на Общината.

"Както всяка година, ние си имаме традиция да се виждаме, затова първите ми думи ще са на благодарност, че толкова години правите необходимото и всяка следваща събирате все повече и повече средства за благородни каузи".

Така кметът на Пазарджик Тодор Попов посрещна представители на Движението на българските майки в Пазарджик, които за пореден път организираха благотворителен Великденски базар. Той подчерта, че това е важно, но още по-важно е, че хората започват да проявяват все по-голяма сетивност към подобен род инициативи.

"Искам да ви благодаря от мое име и от името на цялата ни общност за постоянството и за добрите сърца, които имате. Горд съм, че има такива хора като вас в нашия град . Колкото по-добри неща всеки от нас прави и по смислени, толкова по-добре за града ни," сподели Тодор Попов. Той подари на всяка една от майките букет в знак на благодарност и предостави 1000 лева лични средства и от приятели-съмишленици за благородната кауза.

"Нека да си пожелаем весели празници, да сме здрави, усмихнати и да продължим да правим нещата, които ни зареждат с добра енергия. Много е важно в живота човек да прави нещата, които го правят щастлив. И които, освен всичко друго, са полезни - както за него, така и за хората около него. Напоследък виждам как едни хора правят едни безсмислени неща, които не са полезни за никого, но въпреки това те с едно изумително упорство продължават да ги правят. Така че, благодаря, момичета, за всичко добро, което правите", завърши кметът на Пазарджик.

Движението на българските майки в Пазарджик има няколко актуални програми, които са в подкрепа на деца в институции или на деца в неравностойно положение. От ДБМ винаги общуват лично с децата и семействата, които подкрепят и с това гарантират, че средствата ще отидат при тези, които най-много се нуждаят.