Гората е живот и обща отговорност. С тези думи откриха тазгодишната Седмица на гората заедно с децата от ДГ "Здравец" в Пазарджик – инициатива, стартирала на национално ниво, която тази година става на 99 години и е една от най-старите у нас.

"Благодаря за поканата от Регионалната дирекция на горите – Пазарджик и възможността да споделим важните послания на инициативата заедно.

Горите са живот, който ни заобикаля и за който често забравяме. А истината е, че без тях не можем да разчитаме и на повече чист въздух в рамките на градската среда, без да се грижим за дърветата навсякъде. Ето защо искам да благодаря за усилията на цялата лесовъдска колегия, които днес имат и професионален празник, които се грижат за това горите ни да съществуват, да се обновяват и да растат. И да предават значението от това на всяко следващо поколение", заяви кметът Петър Куленски.

Той отправи и апел към обществото: "Засадете дърво този месец и се погрижете за него. Всеки сам усеща за себе си каква е разликата между това да живееш в град с много зеленина около теб и такъв, в който тя отсъства. Защото горите са живот и обща отговорност!"