Кметът на Община Нова Загора Галя Захариева поздрави служителите на МВР по случай днешния им празник. Ето какво се казва в официалния поздравителен адрес на кмета:

Уважаеми служители на Министерството на вътрешните работи,

За мен е чест да се обърна към Вас - хората на честта, служителите на Министерството на вътрешните работи в деня на Вашия професионален празник.

С дълбок респект към Вашата мисия да сте пазители на реда и сигурността в нашето общество, Ви поздравявам от свое име и от името на общинското ръководство!

Във Вашето ежедневие се изисква не само неоспорима самоотверженост, смелост и самообладание, но и непрекъснато усъвършенстване, голяма отговорност и силен дух, на които малцина са способни.

Министерство на вътрешните работи е създадено като защитник на българската държавност и гарант за сигурността и спокойствието на българите. С всичко, което правите, Вие с достойнство изпълнявате своя дълг в името на гражданите на нашата Община, често пренебрегвайки собствения си личен живот и излагайки се на риск. Убедила съм се неведнъж, че го правите без да очаквате признание, следвайки повика на смелите си и честни сърца.

Благодаря Ви за всеотдайността, за професионализма, за неоспоримата отдаденост на каузата с мълчаливото си, но стабилно присъствие, да поддържате здрави основите на мира и сигурността! Благодаря Ви за това, че не се отказвате пред предизвикателствата на днешното време, а търсите нови начини и пътища към преодоляването им!

От сърце Ви пожелавам в натовареното си трудово ежедневие да сте закриляни от Бог, здраве и благополучие да цари в домовете Ви!

Честит празник!