Днес, 08 април 2022 г. кметът на Община Кюстендил - Петър Паунов, бе домакин на работна среща на ръководния екип на УМБАЛ "Лозенец“ с общопрактикуващи местни лекари, предаде репортер на Радио "Фокус" - Кюстендил. На срещата присъстваха Радмила Рангелова - зам.-кмет на Община Кюстендил, доц. д-р Олег Чолаков и д-р Величков - Директор на МБАЛ "Д-р Никола Василиев“ – гр. Кюстендил.

В рамките на срещата Директорът на болница "Лозенец“ - д-р Христо Стоянов презентира възможностите на болничното заведение, екипа и медицинското оборудване и апаратура пред кюстендилските си колеги, както и възможностите за дългосрочно партньорство за лечението на пациенти от цялата страна. Д-р Стоянов акцентира на добрите практики в клиниките и отделенията по кардиология , съдова хирургия, коремна хирургия, образна диагностика, АГ, неонатология, ортопедия и травматология, както и възможностите на лабораториите, оборудвани с най-съвременна техника.

Бяха представени и възможностите за специфични изследвания, диагностика, хирургически интервенции в клиниките и отделенията на болница "Лозенец“.

Висококвалифицирани специалисти от болничното заведение ще бъдат в постоянен контакт с местните медици, които ще осъществяват долекуването на пациентите. По този начин ще се осигури по-качествено обслужване и по-добра грижа за пациента.

Повече информация за УМБАЛ "Лозенец“ гр. София, може да откриете в презентацията, след като проследите следната връзка: https://www.lozenetz-hospital.bg/Lozenetz-Presentation-web.pdf

Венцеслав Илчев