Кметът на Община Казанлък Галина Стоянова вчера следобед посрещна Международната колоездачна обиколка, предаде репортер на "Фокус". За да направят своя финал, 116 колоездача от 20 отбора изминаха 108 километра. Състезателите са представители на три континента- Европа, Азия и Северна Америка.

Всички бяха посрещнати с овации и силни емоции в града на колоезденето. Награждаването бе лично от градиначалника Галина Стоянова. Тя изрази своето желание такива състезания да са по-чести и увери присъстващите, че колоезденето в Казанлък ще възроди славата си под управлението на председателя на клуб Лястовица Смаил Алимов и че Общината ще предостави най-модерната залата по колоездене на казанлъчани.

Кметът сподели, че проектът за Колодрума е почти готов и ще бъде изпълнен до две години. Победителите от втори етап на Обиколката на България са:

Първо място за Джовани Карбони от Италия.

Второ място за Якуб Отруба от Чехия.

Трето място за Матео Маучели, който се състезава за Япония.

Всеки етап има и едно различно награждаване, то е за заслуги, а наградите са фланелки в различен цвят. Виолетовата се връчва за най-много точки и вчера отиде при Лукс Турколов, състезател на Левски. Бялата фланелка на точки е за най-добър катерач, тя отиде при Мартон Дина от Унгария. Бялата фланелка е за най-добре представилия се млад състезател, тя бе спечелена от Ярно Грикса от Германия. Последната - жълтата фланелка бе за победителя от вчерашния етап - Джовани Карбони. Тя се връчва за най-силния и най-бързия състезател.

Всички участници са гости на Общината и нощуваха в Казанлък. Днес ще продължат към третия етап от състезанието.