Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова проведе на 16 април 2022 г. официална среща в приемната на общината с Мариела Дамони, консул на Посолството на Република Аржентина в България, съобщиха от общината.

Гостът бе в града край река Осъм по повод на ловешката Цветница и кулинарния щанд с изненади от Аржентина. Заедно с консула бе и Елена Гебрева от културния отдел на посолството. От страна на домакините в разговора участваше и заместник-кметът Даниел Колев.

Предадени бяха поздравления от посланика на Аржентина в България Н. Пр. Алфредо Атанасоф, който в момента е извън страната.

Кметът Корнелия Маринова благодари за гостуващия кулинарен щанд, като изтъкна: "Това е един нов за нас вкус, а ние сме отворени за новости. А Община Ловеч много държи на своите международни контакти и се стараем да ги разширяваме“.

Мариела Дамони сподели, че е от пет години в България и е много доволна как изглежда Ловеч, за разлика от времето на пандемията, защото сега навсякъде има хора.

Кметът на Ловеч покани консула, а чрез него и посланика Алфредо Атанасоф да гостуват за Празника на града на 11 май. Срещата завърши с размяна на протоколни подаръци, като Мариела Дамони получи шарена стомна за спомен от ловешката Цветница.

През съботния ден гостите от Аржентина се включиха активно в програмата за Цветница, като поздравиха от сцената публиката на пл. "Тодор Кирков“ и връчиха награди.