Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова връчи на 30 септември 2023 г. наградите на най-малките деца (до 10 години), които участваха в Десетото издание на  "Деца на колела", провело се в парка "Стратеш". Те караха по специално обособено трасе в района на езерото, с ниско ниво на трудност. Участието е безплатно, единственото условие бе да карат с каски, съобщиха от Общината. 

Днес, неделя, се провеждат състезанията за големите деца, като са се записали над 200 участници. Има състезатели от цялата страна, както и по един гост от Турция и Гърция.

При раздаването на наградите кметът Корнелия Маринова се обърна към родители и деца с думите: "Знам, че всичко започва от семейството, затова мотивирайте и подкрепяйте децата. Помагайте им да растат здрави и щастливи. Деца, да сме разумни със скоростта и винаги с каска на главата. Нека и вашите приятели карат предпазливо, спокойно и на места, които са разрешени. И винаги сте добре дошли в Ловеч!"

Най-малкият участник бе Давид Йонов (2 г.), който получи специална награда. Награди имаше в още три възрастови категории, а всички други получиха грамоти. Класирането е следното.

До 6 год. 1 място Александров Илков, 2 Боян Стоилов, 3 Филип Петров.

До 8 год. 1 Калоян Мирчев, 2 Георги Кръстев, 3  Борис Петков

До 10 год. 1 Ивелин Александров, 2 Георги Тамахкяров, 3 Виктор Хитров.